2015. január 26., hétfő

Prológus

Sziasztok!

Íme, meghoztam a legújabb történetem prológusát! Van egy olyan érzésem, hogy így elsőre nem sokat fogtok érteni belőle, de ez nem is fontos, hiszen a későbbiekben minden kiderül (kivéve, ami mégsem). 
A blog végleges külseje, illetve a modulsor még alakulóban van, ezért elnézést kérek, igyekszem minél hamarabb befejezni a javítgatását. (Nemsokára lesz chat is, de egyenlőre még nem volt időm arra, hogy megcsináljam.)
Egyszóval, remélem, tetszeni fog nektek. Ha igen, ezt jelezhetitek nekem kommentben vagy akár feliratkozással is.
Jó olvasást! 

Üdv: Lucy 



Prológus

   A vastag fémajtón át egy hosszú folyosóra jutok. A tekintetem biztonsági kamerák után kutat, melyekből rögtön ötöt is találok a plafonon. A működésüket jelző égők vörös fénye azonnal kialszik, mikor elvágom a megfelelő kábeleket a fémajtó melletti beépített szekrényben, melynek kulcsát most fekete kesztyűs kezemmel a bőrdzsekim zsebébe süllyesztem. Elővigyázatosan még egyszer körbepillantok, majd gyors és hangtalan léptekkel a folyosó végére sietek. A hatalmas ház alaprajzára nézve utoljára is megbizonyosodok róla, hogy jó helyen járok, majd a tervrajzot az oldaltáskámba gyűrve lenyomom a faajtó aranyozott kilincsét. Megszorítom a kezemben tartott pisztolyomat, és belépek a lakosztályba.

A fényűzés, a pompa nem bűvöl el, szemeim az áldozatot keresik. Érzem, ahogy az emberi érzékelésem eltompul, és helyét átveszi az állatias vadászösztön. Amikor meglátom az ágyon fekvő férfit, aki mit sem sejtve, békésen alszik, az adrenalin szintem az egekbe ugrik. Némán közelítem meg az ágyat, az ujjam már a ravaszon van, mikor alig hallható motozás vonja el a figyelmemet. Átgondolom a lehetőségeimet, majd megállok a szekrény előtt, ahonnan a hangot hallom.

Egy halk kattanást követően a szekrény ajtaja lassan kinyílik. Egy pillanatig azt hiszem, egy tükörrel találom szemben magamat. A tükörképem döbbenten néz vissza rám, miközben hangtalanul előlép a kabátok közül. Ördögien elvigyorodok, és a pisztolyt tartó remegő kezére nézek.

- Rég találkoztunk - ő szólal meg először.
- Bíztam abban, hogy soha többet nem fogunk. Hát nem tanultál a legutóbbi esetből? - kérdezem, bal kezemmel a sérült lábára mutatva.
- Te mit sem változtál… - sóhajt szomorúan.
- Ahogy te sem. Még mindig idegenkedsz a fegyveredtől, most sem célzol elég pontosan. Gyenge vagy, és gyáva.  - A hangomban megvetés, gúny és gyűlölet keveredik. - Az én kezem sosem remeg. Én sosem vétem el. - A fegyver csövét a célpontra irányítom. - Nem menthetsz meg mindenkit. És nem tudsz megállítani - suttogom, és meghúzom a ravaszt.